BENVINGUTS A L'ULTIMA TRINCHERA:

(seccio en construccio)

25 jul 2011

A PROPOSIT DEL LLIBRE DE VICENT FLOR

En juny del 2011 Vicent Flor, a proposit de la seua tesis al voltant del valencianisme (visio sesgada i parcial), publicà un llibre en el titul "Per a ofrenar noves glories a Espanya". En eixe llibre se nomenava al GAV, clavant-se en ells; la contestacio del GAV fon el boicoteig el dia de la seua presentacio en la FNAC. Vicent Flor tirà ma del seus amics per a que el defengueren, i una de les contestacions de condena publicades fon la de Salus Herrero, que ixque en el Levante, el qual, per cert, no anà eixe dia (¿?) (ho digue en el seu articul). Front ad esta defensa s'envià al Levante una contrarreplica feta per Miquel Real, com a cap d'accio en aquell temps del GAV i coneixedor de Vicent Flor, text que no se publicà perque les veritats no interessen.
Per a que se sapia i tot lo mon tinga acces a eixa informacio vedada i censurada publiquem hui sense censura esta contestacio.



Els oblits del senyoret Salus Herrero:


A l'igual que el senyoret Salus Herrero, yo tampoc ani a vore la presentacio del llibre del meu ex veï Vicentet. No ani perque l'ocasio no mereixia la pena com per a trencar el meu exili voluntari fora de les terres valencianes. Vicent no te res que contar. Mai podra contar tot lo que vixque dins del valencianisme, sense implicar-se directament.




Intenta justificar lo que els seus actuals correligionaris no li acceptaran mai. Va ser dirigent de les joventuts politiques que mes han odiat des del moviment catalaniste. La seua militancia en Unio Valenciana per molt que li creme, no la pot negar. Ara preten dir que l'expulsaren pels seus ideals, quan els motius reals varen ser valits militara en el partit que militara: "fer cas omis de les directrius del partit". Un partit no es bo, mentrimentres ell està, i roïn despres de deixar-lo un militant... el partit es el mateix. I ell no s'anà perque el partit fora roïn sino que el tiraren per anar per lliure. (I aixo que no s'enteraren de que havia desviat diners de les joventuts cap al GAV).




A Vicentet el vaig coneixer, encara que era veï meu, quan preparavem una contramanifestacio des del GAV contra eixa gent que erroneament pren a Valencia com a part integrant de Catalunya. Eixe any les nostres accions varen ser prou exitoses, en prou de recolzament del veïnat. No dubte que el senyoret Salus Herrero les califique de facistes. Colocar senyeres valencianes en el recorregut de dita manifestacio ofengue seriament als organisadors de la mateixa, els qui es dedicaren a arrancar les senyeres que quedaven al seu abast, formant torretes humanes, i inclus intentant arribar als balcons dels molts veïns que trobaren adequada la nostra iniciativa i la seguiren.





No es d'estranyar que nos califique el senyor Salus Herrero tambe de terroristes. Per ad ell estes son accions terroristes i per contra les del seu amic, senyor Guia, son aportacions dignes de resenya. Oblida el senyoret Salus Herrero que el senyor Guia ha colaborat en el partit declarat part de ETA, quan se presentà a nivell de l'Estat, i que en els seus mitins en la societat coral El Micalet, participaren membres de ETA com a invitats especials, copresidint la sala l'ikurrinya junt a les barres d'Arago. Aixina mateixa, quan nos acusa als valencianistes de terrorisme, oblida que unicament hi ha identificada una agrupacio terrorista, que colaborava en ETA, nomenada Terra Lliure, clarament d'ideologia pancatalanista. En uns quants morts a les esquenes... Voste està faltant a la memoria dels familiars d'eixos fallits quan nos acusa als valencianistes de terroristes per defendre la nostra terra d'intents d'apropiacio per part d'elements d'esta classe. Lletrers com "ETA matalos" han acompanyat uns atres lemes del catalanisme radical pels carrers valencians. Qui sembra vents arrplega tempestats. Si ara algu poc afortunat resentit els torna el "regal" no hi ha que olvidar que el regal va de tornada i no es iniciativa propia.


En un "talant" com el que mostra el senyoret Salus Herrero no es d'estranyar que una accio llegitima de govern de la consellera Cabanes ho prenga com una imposicio i les actuacions de Ciscar i els que vingueren despres (fent lo mateix pero de signe contrari) fora una actuacio llegitima i democratica.


L'oblit mes greu del senyoret Salus Herrero, es que ell mateixa va ser detingut en una accio de protesta i boicot en La Punta, Valencia, sent acusat de resistencia a l'autoritat i insults greus. La policia hague d'intervindre per a salvaguardar l'integritat dels treballadors de l'obra que el senyoret Salus vullgue boicotejar. Pareix que el seu espirit democratic tambe el va oblidar en esta ocasio, deixant sense valor el Dret al treball dels obrers als que boicotejà, i deixant de costat les vies democratiques per a defendre els interesos que vullgue fer valdre per mig del boicot. La "força" dels seus arguments davant de l'autoritat ve arreplegada en l'inform policial com "greus insults". Sap una cosa, senyoret Salus Herrero, voste no es diferencia gens en el modo d'actuar d'aquells als que critica.






Es sorprendent com argumenta i teorisa sobre lo que cal fer per salvar un valencianisme ¿?. Senyoret Salus Herrero, voste no sap lo que es el valencianisme. Te els conceptes capgirats cap al veï del nort. Tant nos val als valencians que es borre el valencià i es parle castella com que es borre el valencià i es parle catala. De les dos maneres eixim perdent. La diferencia entre voste i nosatres es que voste ya dona per perdut al valencià i en lloc de defendre la seua essencia, ha passat a defendre la d'una atra llengua en interessos que res tenen a vore en la nostra terra.





Questio a banda es l'impresentable posta en escena que va fer el GAV en l'acte de boicot, (en el que Vicentet ya contava). Des dels temps de Sentandreu com a president l'identificacio d'esta associacio en l'estrema dreta ha segut una constant (en l'inestimable colaboracio de la prensa). Els amics de l'ex president del GAV han pres cada volta mes protagonisme, fins arribar a deixar en un segon pla al mateix GAV. El GAV mai deuria de permetre que una agrupacio que utilisa el catala en els seus escrits li furte protagonisme a l'hora de fer una accio.


Dignificar el valencianisme politic es cosa que queda molt llunt de persones com el senyoret Salus Herrero, Vicentet Flor o Joan Garcia. Lo primer es tindre clar l'obediencia valenciana cosa que cap dels tres te. Lo segon que el territori propi i per tant pel que cal treballar es Valencia i no un atre. I lo tercer es no permetre ingerencies estranyes ni del nort ni de ponent. I com a remat no permetre que els lladres tinguen acces a cap de lloc representatiu. Clar que aixo supondria deixar sense faena al 99'99 % dels politics actuals.


 

Miquel Real i Alcocer

No hay comentarios:

Publicar un comentario